Mosha House by New Wave Architecture

A house located on a jagged landscape in Tehran, Iran.
The adopted shape for this project is a transverse volume with direction from domain to Mosha plain, so the form of three cantilevered boxes, with specific rotation to each other, comes out. Consequently additional spaces are generated, whereas a ceiling of each story is the terrace of another. Apparently high slope of site provides perfect sense of suspension for each box. Functions are distributed from upper to lower level respectively. For having endless view, the sides of the boxes facing the plain have floor-to-ceiling windows with numerous panoramic views. Here windows acting a role more than just an opening or constructional element, They are like a transparent curtain between in and out that overflow interiors with natural vision.